Христо Бисеров. Снимка: БТА

Подвеждането под отговорност на Христо Бисеров, който беше зам.-председател на една от управляващите партии, показва, че в държавата няма чадър над никого, коментира пред журналисти в Пловдив левият депутат Петър Мутафчиев.

Още по темата
Той попита риторично: "Кой от управлението на ГЕРБ е подведен под отговорност от Бойко Борисов?" и допълни, че е трябвало да бъдат хиляди.

Мутафчиев каза, че ще настоява за отваряне на сметките на политическите лица, тъй като чрез декларациите се обявяват само имотното състояние и фирмите им.

"Трябва да се търсят приоритетите на обществото, а не да се ходи на предсрочни избори, защото ще влезем в познатия южноевропейски вариант - изскача още една група, която не е доволна от управлението и отиваме пак на избори", каза депутатът, цитиран от БТА.

Основните приоритети според него са бюджетът, договарянето на европейските фондове за следващия програмен период и държавните институции да покажат, че работят.

"Проблемът е, че и протестиращите отказват диалог, а само това е правилният път за решаване на проблемите", допълни Петър Мутафчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase