Христо Бисеров. Снимка: архив, БулФото

За първи път утре ще се срещнат юристи и икономисти, които съставляват смесената комисия, която да установи как, при какви обстоятелства и колко законни са потоците от средства, придобити от Христо Бисеров.

“По всеки един случай работи един юрист и един икономист - за 10 години назад какви данъци са платени, какви екскурзии в чужбина са направени, придобито имущество, платени сметки", обясни председателят на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев пред БНР.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков вече са официални клиенти на прокуратурата, след като двамата получиха обвинение и бяха пуснати на свобода, но срещу парична гаранция.

Бившият зам.-председател на парламента бе пуснат под парична гаранция от 25 000 лева, същите пари поиска обвинението, за да пусне и доведения му син. Наложена им е забрана да напускат пределите на страната.

Почти 12 млн. лева е отнела Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество от началото на годината досега.

"Имаме много работа, дано един ден да не е така", заяви Георгиев и допълни, че ако в някоя от следващите години комисията не отнеме нито лев, това ще означава, че не се вършат престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase