Бойко Борисов. Снимка: Impact Press Group

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е съгласен да бъде изслушан от парламентарната комисия за конфликт на интереси заради два сигнала, които са внесени срещу него, обяви депутатката Снежана  Маджарова.

Тя обясни още, че той вече събира документите, които ще го оневинят, защото информацията, която е поднесена в обществото, е " манипулирана и подвеждаща".

Единият сигнал в комисия "Антимафия" е свързан с участието на Бойко Борисов в офшорна фирма, за което самият той потвърди и обясни, че фирмата отдавна не работи.

Още по темата
 Вчера шефът на комисията Волен Сидеров получи допълнение към сигнала, в което се твърди, че тази фирма не е прекратена, не е закрита, а продължава да съществува.

Във втория сигнал става въпрос за конфликт на интереси. В него се твърди, че Борисов е бил съдружник във фирмата "Джи енд Би", по времето когато е бил главен секретар на МВР, а и кмет на София.

По Закона за държавния служител и Закона за местното самоуправление това е конфликт на интереси.

Заради двата сигнала комисията реши, че ще изиска от председателя на Сметната палата имуществените декларации на Бойко Борисов, както и тези по Закона за конфликт на интереси.

Освен това по предложение на Маджарова във връзка с втория сигнал комисията ще изиска от Общинската избирателна комисия решение, според което Борисов като кмет не е бил в конфликт на интереси.

Комисията реши още, че ще изслуша бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова, която сега е депутат от ГЕРБ, както и съпруга й Красимир Атанасов.

Причината за това е сигнал, че Атанасова е използвала влиянието си и е оказала натиск, заради който консорциумът на съпруга й е спечелила поръчка от Община Враца за строителство на Център за настаняване от семеен тип в квартал "Дъбника", който се финансира по оперативна програма "Регионално развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase