Михаил Миков. Снимка: Булфото

“Парламентът свърши днес много работа. Бяха обсъдени двата бюджета - на социалното осигуряване и на здравната каса, беше изчетен докладът на бюджетната комисия по държавния бюджет“, отчете на излизане от НС председателят на парламента Михаил Миков.

Той определи случващото се около Народното събрание днес като пореден опит за ескалация на напрежението.

"Виждате, те го заявяват - и Реформаторският блок, и ГЕРБ, отричайки въобще функционирането на парламента", посочи Миков.

На излизане от парламента ситуацията коментира и заместничката му Мая Манолова.

Още по темата
"Апелирам към всички, които са обсадили парламента и имат намерение да го направят и утре, все пак да имат предвид, че сега се обсъжда най-важният закон за България за следващата година – бюджетът", посочи "червената" депутатка.

Тя заяви, че не се притеснява от обсадата, но посочи, че има откровено агресивно поведение от страна на протестиращите и открива сценарий да се ескалира напрежение в момент, когато се приемат бюджетите на НЗОК, ДОО и държавния бюджет.

Последни си тръгнаха някои от депутатите от ГЕРБ, които останаха в сградата на парламента. Повечето от тях изразиха намерение да си тръгнат пеша и не пожелаха да се възползват от полицейския кордон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase