Председателят на ДАНС Владимир Писанчев. Снимка: Булфото

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев определи като абсурдна информацията, че генерал от агенцията е посетил сараите на Ахмед Доган. Той добави, че в ДАНС няма генерали.

Повод за коментара му станаха твърденията на бившата дясна ръка на Сокола Осман Октай, който заяви по-рано днес, че високопоставен служител на ДАНС – генерал, е известил Доган за разработката срещу Христо Бисеров още в събота вечерта на среща в Сараите.

Още по темата

По думите му по време на тази визита почетният председател на ДПС е бил известен за разработката на европейските служби и е наредил Бисеров да бъде доведен при него.

"Разговорът между тях е бил на четири очи. Лютви Местан не е бил допуснат да присъства на срещата им в неделя", допълни Октай и предположи, че записите от камерите, на които се вижда кой точно е бил човекът, предал информацията на Доган, са изтрити.

Октай допълни, че ако бъде призован от прокуратурата, той ще отиде да даде обяснения откъде знае за тази среща.

Писанчев заяви още, че е имало материали за Христо Бисеров в една новоприсъединена към ДАНС служба отпреди година. Той посочи, че в момента се проверява какво е направено в службата и защо не са уведомили. Писанчев заяви, че в момента, в който от ДАНС са получили сигнала, са го предоставили на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase