Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Високопоставен служител на ДАНС – генерал, е известил Доган за разработката срещу Христо Бисеров още в събота вечерта на среща в Сараите, обяви пред Нова тв бившата дясна ръка на Сокола Осман Октай.

По думите му по време на тази визита почетният председател на ДПС е бил известен за разработката на европейските служби и е наредил Бисеров да бъде доведен при него.

"Разговорът между тях е бил на четири очи. Лютви Местан не е бил допуснат да присъства на срещата им в неделя", допълни Октай и предположи, че записите от камерите, на които се вижда кой точно е бил човекът, предал информацията на Доган, са изтрити.

Октай допълни, че ако бъде призован от прокуратурата, той ще отиде да даде обяснения откъде знае за тази среща.

По думите му Доган не е знаел за финансовите операции на Бисеров, защото ако е знаел, отдавна е щял да предприеме действия по отстраняването му и като депутат и като ръководна фигула в ДПС.

"ДАНС има власт върху Ахмед Доган и ръководството на ДПС. Службите са част от обслужването на тези политико-олигархични кръгове", категоричен бе Осман Октай.

Той свърза днешните събития със случая "Лияни", разкрит отново от европейските служби и проследяващ корупционните схеми на министри по времето на Тройната коалиция.

"Ако нямаше информация и натиск от европейските служби, съм сигурен, че сегашната разработка на ДАНС щеше да се потули. След като изтече информацията, че разработката е от година и нещо, си задавам въпроса: "Кой и защо е задържал тази разработка да не се развие?", запита се Октай и предположи, че тази разработка за Бисеров е крита и от ГЕРБ, и вероятно е послужила като разменна монета.

Осман Октай видя решението на проблема в оставката на лидера на ДПС Лютви Местан.

"Когато един човек е зам.-председател на парламента, имал е изключително силна позиция при оформянето на едно управление на страната, трябва да се понесе политическата отговорност само с едно действие. Лютви Местан, ако иска да спаси авторитета на почетния председател, авторитета на управлението, незабавно трябва да се оттегли и да понесе политическа отговорност за това нещо. Да се направиш на нищо не чул, нищо не видял, нищо не разбрал, просто не върви в обществото. Защото този скандал ще разруши още повече авторитета на това правителство", настоя той.

Коментари Напиши коментар

28

бай иван

преди 9 години

генерала ще си го отнесе, те ще си сложат друг. Добре че Пеевски не остана шев на ДАНС

27

Един българин

преди 9 години

Този скандал щял разруши още повече авторитета на това правителство ! Че то изобщо някакъв авторитет останал ли му е ?!

26

урко

преди 9 години

До всички-ами това подмазваческо прасе Октай кой ще го разследва?Да си дясната ръка на Доган, да те изхвърлят и после да плюеш и изнасяш разни тайни и доноси е по-голям доносник от него здраве му кажи.Лично съм го виждал и знам за неговите изцепки и съм му слушал агитациите преди така че е време и него някой да го сложи на място.То ако беше такава вода ненапита да са го взели в някоя партия или пък да тръгнат след него честните хора и той да си направи партия та пак да се облизва от политиката.