Цветлин Йовчев Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев беше категоричен, че ДАНС и прокуратурата си вършат работата по казуса с бившия зам.-председател на ДПС Христо Бисеров и досъдебното производство образувано срещу него за пране на пари.

ДАНС са си свършили точно работата по закон. В момента, в който са получили сигнал, са го предоставили на прокуратурата. При всички положения съм убеден, че това, което е трябвало да бъде направено от прокуратурата, е направено. Главният прокурор и неговият екип си вършат работата, заяви Цветлин Йовчев.

Той обясни, че няма информация за изтичане на информация от страна на ДАНС.

Още по темата
Аз нямам такава информация. Ако има такива данни за изтичане на информация и тази информация е класифицирана, трябва да има проверка, заяви вътрешният министър. Той обаче беше категоричен, че тези въпроси са в компетенциите на ДАНС.

Йовчев не отговори интересувало ли се е МВР дали Бисеров все още е в страната.

МВР може да се интересува само в случаите, когато има ограничителни мерки дали някои лица напускат страната. Според него МВР не може да използва ресурсите си, за да задоволява любопитство.

Йовчев коментира и изказването на бившия МВР шеф Цветан Цветанов и неговите въпроси, в които намеква за изтичане на информация и опит за прикриване на факти по случая с Бисеров.

Ако разполага с данни, които свидетелстват за извършване на престъпление, би трябвало да ги предостави на компетенциите органи, каза Йовчев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase