Снимка: архив, Булфото

В Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е разпоредена и се извършва вътрешна проверка заради твърдения за нерегламентирано предоставяне на класифицирана информация, съобщиха от пресофиса на родното ФБР.

Още по темата

Припомняме, че по-рано днес бившата дясна ръка на Ахмед Доган – Осман Октай, обяви, че генерал от ДАНС е бил в събота в Сараите на Сокола и му е изпял за далаверите, които върши неговата дясна ръка – Христо Бисеров.

Шефът на родното ФБР Владимир Писанчев определи като абсурдна информацията и допълни, че разследването срещу Бисеров няма връзка и с "Южен поток".

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък обвини зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че е имал достъп до класифицирана информация по казуса "Бисеров", която е разгласил преди официалната информация на прокуратурата.

Преди официалното съобщение от прокуратурата Цветанов обяви, че според него досъдебното производство срещу Христо Бисеров е заради парични преводи между различни страни.

От ДАНС са категорични, че проверката е свързана с постъпили сигнали за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система от Христо Бисеров.

"Всякакви други информации, тиражирани към момента, са спекулативни", настояват от спецслужбата.

Из медиите вече втори ден се тиражират сумите на преводите, заради които Христо Бисеров приключи скоропостижно с политическата си кариера.

Според някои публикации става въпрос за три мистериозни превода за $315 000 и €130 000 от негови сметки в Швейцария към сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка.

Коментари Напиши коментар

40

хмммм

преди 9 години

Да не би Октай да е в грешка и генерал от НСС да е посетил Доган?

39

Пасам

преди 9 години

А това, че от гледна точка на нормалността живеем в жалка, корумпирана и престъпна държава - мисля за никой няма съмнение.Държавните институции и лицата в тях работят изключително за интересите на групировки, партии и др. престъпни кланове.Занимават се с тормоз, изнудване и търгуване с класифицирана информация. Само си спомнете, че Хамстера 'изгубил' няколко класифицирани документа, а ... 'гражданинът' Алексей Петров ги намерил?!За каква държава, за какви 5 лв става въпрос?!

38

По закон спецслужбите са в пълното си право да обискират сараите на почетния председател, тъй като според твърденията на Лютви Местан, Бисеров за последен път е видян жив именно там!