Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА
fallback

„Атака" започва подписка за свикване на национален референдум с въпрос "Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?". Това обяви пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като националистите внесоха в деловодството на парламента уведомление от инициативен комитет за организиране на подписката.

Стигнахме до идеята, че трябва да направим такава подписка и да предизвикаме такъв референдум, защото виждаме признаци на колебание за неизпълнение на решение на НС от страна на правителството, заяви Сидеров.

Ако българският народ каже, че не иска българска земя да се продава на чужденци, българското правителство и парламент ще трябва да се съобрази с него, заяви още Сидеров.

Oще по темата
Той категорично отхвърли възможността, че можем да имаме проблеми с европейските партньори заради подобен мораториум.

Всеки договор може да се анексира. Няма договор, който не подлежи на анексиране, заяви Сидеров.

Нали това са партньори, нали те са обединени от европейската солидарност. Ако България изложи своите аргументи, коя е тази държава, която няма да се съгласи с добре обосновани аргументи на приятелска, партньорска страна, заяви още Сидеров.

Ще се постараем да съберем 500 000 подписа, времето не е много, каза още лидерът на „Атака“. По негови думи ще бъдат разкрити пунктове в различни населени места, а в кампанията няма да се включат само активисти на „Атака“, но и други хора, които одобряват решението да не се продава българска земя на чужденци.

Сидеров обясни, че партията готви законови промени за продажбата на земя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Венелин

преди 10 години

банкеръ, ако падне забраната ще купиш ли от мен земя на цена умножена по 8 (пък ти я продай на цена умножена по 10), щом толкова знаеш?Много "специалисти" сте се събрали тук да пишете глупости...

66

банкеръ

преди 10 години

Моите уважения,но в референдума ще участват граждани дето не са собственици на земя.И откъде накъде ще се обаждат за нещо,което не е тяхно.Вие също едва ли сте собственик на земеделска земя или гора,че да давате акъл.Просто и на децата е ясно,че ако отпаднат ограниченията цената на нивите ще се умножи по 10 земите в България не са,като в Турция или Саудитска Арабия.За вас е по удобно собственици да няма а само роби отчасти за 25 години имате известен успех.Изгонихте 2млн.Българи от държавата им.

65

SOVa

преди 10 години

ZASHTO BE BOLENCHO NE GOVORISH NISHTO ZA BISEROV I ISIE ?????? TA NALI DPS I PRAVNATA KOMISIQ VOGLAVE S BISEROV KOVE ZAKONITE ZA PRODAJBA NA BG. ZEMQ???MRASNIK SI BOLENCH , MRASNIK I FALSHIV RADETEL ZA BG. ZEMQ. DA SI CHUVAL NESHTO ZA RUSKITE VLADENIQ NA KAMCHIQ????

fallback