Христо Бисеров. Снимка: Булфото
fallback

Оставката на Христо Бисеров е поискана от Ахмед Доган заради опитите му да управлява корпоративните кръгове зад гърба на почетния лидер на ДПС.

Според Осман Октай, бивша дясна ръка на Доган в ДПС – зам.-председателят на Народното събрание е бил привикан в неделя в Сараите в Бояна, за да даде обяснения и да бъде отстранен.

Oще по темата

"Заплахата за Бисеров е огромна, защото разполага с много информация, защото е бил в кухнята на тези корпоративни интереси", каза Октай пред Нова тв и поясни, че Бисеров е бил координиращият фактор в отношенията на Доган с корпоративните групи в енергетиката, в земеделието, в банковата сфера...

Според Октай Ахмед Доган е почувствал заплахата, че постепенно го изолират и е отстранил Бисеров, "за да покаже кой командва".

По думите му това е послание не само към Бисеров, а и към правителството, "към всички министри, които са спрели да ходят в Сараите", за да координират политиките на кабинета с Доган.

"След като Доган беше свален от сцената на партийната конференция, някой си е въобразил, че може заедно с Лютви Местан да се възползва от тази ситуация и постепенно да го изолира. Мисля, че в следващите месеци ще има последствия и за самия Местан. Познавам го добре - много лесно е неговата суетност да бъде използвана от такива добри играчи на прехода като Христо Бисеров и чрез ласкателството, че той наистина може да бъде истинският председател, той да е бил употребен", настоя Осман Октай.

По думите му Христо Бисеров от сив кардинал в СДС се е превърнал в ръководител на  т.нар. "българско наемническо крило" в Движението за права и свободи.

"Всички СДС кадри, които бяха наложени чрез ДПС, бяха наложени по този канал", категоричен бе Осман Октай, който допусна, че след освобождаването на Бисеров ще има "листопад" от негови кадри в министерства и агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

boyko_stoew

преди 10 години

Данчо Ментата си тръгва до дни...След това си заминават и още няколко техни назначения...Доган е в акция!Той знае какво прави-или става каквото той каже илитози Парламент си заминава и ако не стане на неговото ДОРИ няма да има и ДПС.Той добре е анализирал обшествената ситуацията и собствените си позиции.ДПС е негова креатура и ако ТЯ не е по неговият"образ и подобие"-НЯМА ДА Я ИМА!За пореден път Доган показа,че е най-влиятелният политик на прехода.

33

Лала

преди 10 години

Доган казал на Бисеров да се маха защото в срастна геи игра Бисеров захапал Доган прекалено страстно и го наранил. Доган не може да му прости контузията и неофициално го уволнил!Та горкия геи Бисеров си тръгва даже от парламента. Лека му пръст на долният национален предател Бисеров и сакътлък и амин за неговата любов Доган!

32

румен

преди 10 години

До Целокупна БългарияА ДАНО !!!

fallback