Пламен Орешарски Снимка: Булфото

Ксенофобски настроения дългосрочно биха ни излезли много скъпо, заяви премиерът Пламен Орешарски. Днес той присъства на  честването на стогодишнината от основаването на ВАС.

Орешарски коментира случая с намушканата 20-годишна продавачка Вики в центъра на София. Според министър-председателя хората трябва да се въздържат от ксенофобски настроения. Премиерът посочи, че се надява МВР да задържи извършителя, тъй като самоличността му е установена и той се издирва. По-рано днес полицията разпространи снимка на нападателя и посочи името му - Салахедин Бин Аладин. Той е родом от Алжир.

Оставката на Христо Бисеров е лично негово решение и не би трябвало да повлияе на кабинета, заяви Орешарски по повод оставката на зам.-председателя на ДПС Христо Бисеров. Вчера стана ясно, че той напуска ръководството на партията и е декларирал желание да напусне и парламента.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков не пожела да коментира причината за оттеглянето на Христо Бисеров - кога ще бъде избран неговият наследник на поста заместник-председател на 42-рото Народно събрание и дали той също ще бъде от квотата на ДПС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase