Павел Шопов. Снимка: архив, Булфото
fallback

След ресторантьорския скандал в Брюксел, в който бяха засемени депутати от "Атака", националист от партията на Волен Сидеров отново попадна в скандал, този път в Гърция.

Всичко започнало на 26 октомври – тогава група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса.

По план българските депутати отивали да се поклонят на светите места в сърцето на Атон.

Oще по темата

На ферибота в посока Уранополис обаче родната делегация на няколко пъти била освирквана от българи, тръгнали също на екскурзия до светата обител.

"Миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат "Оставка!", разказа пред bTV депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Атакистът Павел Шопов обаче се засегнал от скандиранията на родните туристи.

"Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса: "Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: "Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ.

След поредния случай на скандирания, нервите на Шопов не издържали. Побеснял, след като и теологът Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция с подвиквания "Оставка", заснети от камерата му, на които Шопов отвръща: "Вие нормален ли сте"

"Тогава, крещейки: "Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче, защити теолога депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

По думите му и народните представители от БСП Христо Монов и Иван Иванов също взели участие в спора.

"Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: "Сега ще те чака полиция, да не избягаш?!", спомня си депутатът от ГЕРБ.

В скандала между теолога и Павел Шопов се намесил и българският консул в Гърция.

"Дойде един и каза: "Аз съм консул". И вика: "Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните", разказа на свой ред теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар твърди, че бил посрещнат от гръцки полицаи, осем души.

"Като стигнахме на брега, полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене", обясни той.

В полицейското управление в Уранополис Светлозар бил заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения видеозапис.

По думите му заплахата отново дошла от Павел Шопов - "Или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал", продължи теологът, който така и не обясни обаче дали е бил арестуван от униформените и защо е бил пуснат, след като очевадно записът му не е е изтрит.

Депутатът от "Атака" Павел Шопов отказва да коментира случката от Атон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Кой е виновния?

преди 10 години

Някакъв се развикал на ферибота "Оставка", съответно гръцката полиция го арестувала за нарушаване на обществения ред, а според БГ журналистите "Атака" е виновна. Ами тогава гръцките полицаи що не са арестували хора от "Атака"? Според българските медии "Атака" винаги за всичко е виновна, даже друг да е направил скандал и да е арестуван за това. Манипулацийки.

67

Джедай Мастър

преди 10 години

Добре поне, че не е крещял на игумена: "Извини се бе! Извини се бе!"

66

Jon

преди 10 години

Българските депутати ги оправя само автомат калашников няма значение дали са от Атака,ДПС,БСП или ГЕРБ.

fallback