Снимка: БСП

Мораториума за продажбата на земя на чужденци бе едно емоционално решение на парламента, което в никакъв случай не работи за националните интереси. Това заяви пред Фокус народният представител от Коалиция за България Красимир Янков.

По думите му, това решение е продиктувано от желанието на депутатите, в това число и на тези от БСП, да действат в унисон с гражданите, които са излезли на протест срещу отпадането на мораториума.

Още по темата

Янков припомни, че и в настоящия момент всеки чужденец може да придобие българска земя – просто е необходимо да регистрира фирма.

"Решението на парламента по този казус е контрапродуктивно. Още повече – то е в нарушение на договора ни за присъединяване към Европейския съюз, който сме подписали. Така че, надявам се то да бъде преразгледано и да претърпи съответните корекции, просто защото няма правна стойност", поясни Янков.

Народният представител изтъкна, че договорите трябва да се спазват, и едно такова поведение по никакъв начин не работи за българския авторитет сред партньорите от Европейския съюз.

"Това е лош сигнал, включително и към инвеститорите", заключи Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase