Метин Казак Снимка: архив, Булфото
fallback

Мораториумът за земята е в абсолютен разрез с нашите международни ангажименти, заяви евродепутатът от ДПС Метин Казак.

По негови думи удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година, който приеха депутати от ГЕРБ, „Атака“ и част от БСП, противоречи на договора ни за присъединяване към ЕС, както и на Конституцията ни.

Конституционният съд трябва да се произнесе категорично в тази насока, отсече той. По думите на Казак не може с лека ръка това решение да се обяви за нищожно, защото е взето по процедура.

Позиция, че решението е нищожно, зае председателят на НС Михаил Миков.

По думите на Казак само КС може да се произнесе по съобразността на решението.

Евродепутатът обясни, че ЕС и ЕК внимателно следят какво се случва у нас и продължават да следят дали България изпълнява международните си договори.

Oще по темата
Трябва да си извлечем поуки и това решение възможно най-бързо да бъде поправено, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 10 години

Как така нашите червени МАФИОТИ купуват къщи и земи на запад,а ние да не даваме да се инвестира в нашите земи...Хайде де...ЧЕРВЕНИ ***! А*де у лево - нещастни сволачи! ОСТАВКА!

32

истината

преди 10 години

ДО 44 Аз да ти задам един въпрос,умнико. Ти като си толкова умен и просветен ми отговори.. Знаеш ли колко турци живеят в Европа с ЕВРОПЕЙСКИ паспорти??? Около 20 мил. Сега схвана ли??? Или да ти отворя още очите--в Европа има цели квартали досущ като Истанбул.Айде научете се малко поне да мислите.Живея в Мюнхен и мога да ти кажа че турците вече почти са го завзели.Дойде дотам че даже германци работят за турците. Позицията на народа е правилна--земята не се продава...и цял свят трябва да знае.

31

Николов

преди 10 години

До DDT Знанията не се добиват само в училище,особено полезните,с които помагаш.Ти сам си достигал до този извод доколкото усещам по този диалог.Бих ти подал ръка да те поздравя.Радвам се на такива хора.Всичко най добро ти желая.Може случайно съдбата да ни срещне някой ден,да поговорим и да пийнем.Наздраве.

fallback