Министър Петър Стоянович. Снимка: Булфото

"Всички решения, които взимам, са мои", обяви пред Нова тв министърът на кулутурата Петър Стоянович.

Той добави, че в момента, в който някой му каже какво да прави, той няма да е част от тази власт.

"Поканен съм, за да бъда експертно ориентиран и да подпомагам правителството, което смятам, че в голямата си част е представено от експерти и залага на програма", категоричен бе той.

Попитан защо обаче този кабинет не се харесва от хората, той отговори, че е съвсем естествено след избори, които са разделили сцената на две, едната част да бъде срещу това правителство.

"Този натиск е окуражаващ да се правят по-бързо реформи", настоя Стоянович.

"Аз нямам спор с Вежди Рашидов и няма да имам", каза културният министър за пререканията около проекта за "българския Лувър".

Попитан кога ще бъде вързан трафопостът, който според ГЕРБ управляващите нарочно бавят и саботират откриването на музея, той заяви, че това ще стане до края на годината.

Петър Стоянович коментира обвиненията на бившия министър Вежди Рашидов, като каза, че политическият диалог в България е като фейлетон.

"Много е лесно да хвърлиш обвинения към някого, защото знаеш, че няма да те санкционират. Има граници, които не могат да се преминават. Докажи, че политиката, която прави опонентът ти, не е интересна, вместо да хвърляш клевети", каза той.

Петър Стоянович за пореден път отхвърли обвиненията за кадрови назначения в министерството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase