Част от лидерите в Реформаторския блок. Снимка: архив, Булфото
fallback

Правителството на БСП, ДПС и "Атака" вкарва България в нова криза с бежанците, пише в декларация Реформаторският блок.

"Невъзможността му да се справи с бежанците е на път да се превърне от управленски провал в хуманитарна катастрофа за потърсилите помощ у нас и в дълбока рана в националното достойнство на самите българи", пише в документа им.

"В продължаващата месеци ситуация правителството не охранява границите на страната, не гарантира националната сигурност, не осигурява задължително ниво от хуманно отношение към бежанците и не спазва международните спогодби и изисквания в подобни случаи", допълват от формацията.

Реформаторският блок настоява правителството да направи спешен финансов анализ за нужните средства и те да бъдат публично отпуснати и разпределени, както и настойчиво да поиска от ЕС необходимото финансиране за издръжката на бежанците.

Настояват също президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност, за да се приеме план за справяне с бежанската криза.

В декларацията на реформаторите се призовава правителството да подаде оставка, парламентът да се саморазпусне и президентът да свика предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ТОнка

преди 10 години

Не искам да чувам и дума от реформаторите. Самите те, всеки един от тях пооделно навлече толкова беди на държавата, че нямат право на нито дума!

21

Българин

преди 10 години

На снимката са хора под чадъра на ПП Република, пък която е на Прокопиев, Кристалина Георгиева и Саша Безуханова! Събрали се хората, които чупят рекорди по заграбване на България и сметки по света! Дано ви направят разследване на всеки един от вас и тогава вески достоен българин види що за *** сте!

20

анонимен

преди 10 години

Какъв реформаторски блок с Меглена Кунева?! Нов бардак със стари к-у-р-в-и! Не очаквайте чудеса от такива политически хамелеони, прескачащи от партия в партия, само и само да са на власт!

fallback