Снимка: архив, БТА
fallback

Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Той беше внесен от парламентарната група на ГЕРБ за провал в областта на регионалната политика. 93-ма депутатите от ГЕРБ гласуваха "за" вота, 118 бяха против, а 20 се въздържаха.

Един от „Атака“ беше против, а 20 бяха въздържалите се. Всички от ДПС и БСП отхвърлиха искането за оставка на кабинета.

Специално за гласуването в парламента се върна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Депутатът от ДПС Делян Пеевски не беше в зала.

Кабинетът беше посрещнат на крака от депутатите от ДПС и БСП и с викове „оставка“ от ГЕРБ. Пленарната зала се превърна за кратко в стадион с различни викове от всички страни.


Уважаеми колеги от ГЕРБ, осъзнайте се, че министрите имат достатъчно работа за вършене и престанете да губите времето на НС и министрите, заяви в отрицатален вот Ердинч Хайрула от ДПС.  

Дора Янкова от левицата обясни, че това е бил вот на недоверие към намерения, а не към политика. Аз не приемам сериозно един вот на недоверие към намерение на правителство. То има право на своето целеполагане на политика и намерение, заяви Янкова.

Тя беше категорична, че одобрява различната регионална политика на това правителство спрямо предишното.

Имайте търпение, правителството ще направи добри неща, обърна се тя.

Ние имаме принципно различни разбирания за това какво е регионалана политика, заяви Валери Жаблнов. За ГЕРБ регионалната политика е довършването на една магистрала. Не може регионалната политика да доведе до африкански картини в голяма част от българските села. Не може да се иска такъв вот, защото част от депутатите от ГЕРБ признаха, че три месеца не са време, в което може да бъде реализирана каквато и да било политика, заяви той. Според Жаблянов този вот не е имал никакво съдържание.

Вотовете на недоверие до дупка не са изход. Нито за вас, нито за България, допълни Жаблянов. 

Това беше вторият вот на недоверие към кабинета "Орешарски", поискан от ГЕРБ. Бившите управляващи се заканиха, че ще внесат трети още утре, този път за провал в областта на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимният

преди 10 години

Едва ли някога герберестите ще проумеят какво направиха и с малкото държавсност, която имахме. Никога вече тикви в политиката. По бустаните, в тенжера варена и на баница. Това е!!!

53

SKYBET

преди 10 години

AMI TRIABVA DA SE PROTESTIRA ZA KULTUA , 4E OSHTE NE NAPRAVEN PAMETNIK NA NAI GOLEMIA NACIONALEN PREDATEL BOLEN , ISKAM DA MOGA DA PLYA VURHO NEGO

52

Бранник

преди 10 години

Като ще е за културата да се протестира, че "Винету" не е учебните програми.

fallback