Димитър Греков. Снимка: БТА, архив

Съкращения в „Напоителни системи” не се предвиждат, напротив, мислим да разширяваме дружеството, защото е важно за България, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след среща с негови представители.

Според министъра, „Напоителни системи“ ще изпълняват особено важна функция в бъдеще.

Още по темата

Предвижда се наемане на нови служители, да има нови поделения, да се прави пътна водна карта.

В новия програмен период сме предвидили „Напоителни системи” да играят особена функция така, че повечето култури да бъдат напоявани. Естествено това няма да стане изведнъж”, каза проф. Греков.

За заплатите на служителите ще бъдат преведени около 6,5 млн. лв. до края на годината, като всички средства са осигурени от МЗХ.

„Хората искат сигурност, затова се обърнахме и към ръководителите, да имат по-голяма отговорност към дейността, която вършат и към хората, които ръководят”, каза още министърът.

Проф. Греков смята да предложи да бъде удължен мораториумът за закупуване на земя от чужденци.

Както Dnes.bg писа, през 2005 година беше подписан договор за присъединяване на страната ни към ЕС с мораториум за продажба на земя на чуждестранни физически лица за срок от 7 години.

Срокът изтича до края на тази година и за да се промени договорът, е необходима нова ратификация от останалите страни-членки.

Ще опитаме, но този начин е много труден, призна министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase