Министър Таня Андреева. Снимка: БТА
fallback

Пълната забрана за тютюнопушене на закрито действа и затова трябва да остане, обяви здравният министър Таня Андреева.

"Според мен за първи път в обществото и пушачите някак си толерантно подходиха към това. Не мисля, че трябва да се правят отстъпки в каквато и да било посока", посочи тя и отсече: "Здравето на хората няма цена, за да се правят компромиси".

Oще по темата
Първоначално здравната министърка беше склонна да подкрепи либерализация на забраната за пушене, но сега отново декларира подкрепата си към сегашния вид на режима.

В края на май, ден след като пое здравното министерство, Андреева обяви, че новото правителство ще работи за либерализиране на режима на тютюнопушенето, но при строги условия и контрол.

Ден по-късно социалните мрежи бяха взривени от изказването й, което пък принуди здравния министър да промени позицията си и да настоява пушенето на закрито да остане.

Преди дни зам.-председателят на групата на БСП в парламента Спас Панчев заяви, че отпадането на тоталната забрана трябва да бъде факт преди зимата.

От "Позитано" 20 разпространиха до медиите "опорни точки" за защита на връщането на тютюнопушенето на закрито.

Доводите – 3,5 млн. българи пушат, 15 хиляди закрити работни места заради забраната.

Засега е ясно, че от БСП ще гласуват по съвест, поне такива са заявките, ГЕРБ са категорично „против“ връщането на старите правила. От ДПС пушачите са "за", непушачите – "против". "Атака" засага остава безмълвна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 127Пушачите следва да плащат сериозно завишена здравна осигуровка, така както шофьорите направили нарушения плащат завишена гражданска осигуровка в 'белите' страни. Пушча хванат с цигара дори на открито, разрешено място, следва да се глобява ако не носи талон за платена допълнителна осигуровка 'пушач'. Кръчмите не следва да плащат данък пушене а да не се допуска пушене безусловно

122

Анонимен

преди 10 години

А *** акането и пикаенето върху масата ще разрешат ли в ресторантите?Аз ще си носе ендин скункс в клетка и ако някой ми дими ще насъскам скункса да го напръска.

121

7

преди 10 години

Тая *** е права, наистина подходиме някак си толерантно. За мен причината е, че в моя град си има хубав голям мутренски ресторант, където не спазват *** забрана и където чиновник явно не стъпва. Та там сега доволно се опушват и непушачите, които странно защо не ходят в другите заведения, където се спазва забраната(някои фалираха). Та мисълта ми е ако нямаше забрана щеше поне помещение за непушачи да има там - не че тия хейтъри си го ползват като има

fallback