Дора Янкова. Снимка: Булфото

„Ние нямаме право на абдикация”, заяви депутатът от "Коалиция за България" и член на бюджетната комисия Дора Янкова пред Нова телевизия.

Тя обеща, че няма да има хора, които да изпаднат зад борда през зимата, тъй като правителството ще ги подкрепи.

Според нея управляващите трябва да приемат бюджет, в който правителството да предложи своите политики за 2014 година и да предложим на българина „да намери себе си през следващите 7 години”.

 В първия политически сезон има 26  законопроекта, от които нито един не е бламиран, отбеляза още депутатът от "Коалиция за България". „Направихме част от социалните регулации”, заяви Янкова, според която огромен проблем за България в момента е бедността и социалните неравенства.

 Янкова коментира и предупрежденията на икономисти, че България я очаква по-тежка от виденовата зима: „Не съм привърженик на колективното треперене”.Според нея по-важно е да се направи рамката на бюджета, за да се даде рестарт на икономиката.

 „Трябва да си отговорим на въпроса дали ще започнем да правим държава на малкия и среден бизнес. Пламен Орешарски работи, той направи добри неща. Има усещане за прагматичност и нещата се случват”, каза Янкова и допълни, че за първите 100 дни Орешарски си е свършил работата по това, което е обещал.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase