Снимка: архив, Булфото
fallback

България ще преживее нова жанвиденова зима заради финансовата политика на кабинета "Орешарски" – това прогнозираха двама икономисти с различни политически убеждения – левият Кольо Парамов и десният Евгени Кънев.

Пред bTV те изразиха единодушното си мнение, че правителството продължава да провежда популистки мерки, за да си купува подкрепа.

"БСП не разбира какво е състоянието на бюджета и възможностите на държавата. Това, което прави, е пълен популизъм", коментира Парамов.

Oще по темата

"Виждам едни панически действия – въпреки недоброто положение на публичните финанси, се виждат едни меко казано популистки мерки за купуване на подкрепа", съгласи се и Евгени Кънев от Реформаторския блок.

Според Парамов предстоящата зима ще бъде "малко по-зле от Виденовата", когато хранителните продукти изчезнаха от щандовете, инфлацията достигна много високи нива и доведе до фалита на множество банки.

"Просто ще има друго име и същите характеристики", прогнозира и Евгени Кънев.

"Цели два месеца говорихме, за да вземем 1 млрд. заем, а за седмица, без да се е говорило, финансовият министър ще вземе още 700 млн. лв. До декември ще вземат още 1 млрд. лв., през януари ще им трябва още един", пресметна Парамов.

По думите му премиерът Пламен Орешарски не си дава сметка какво го чака и ще продължава да взема заеми.

Парамов обясни, че парите за коледни добавки, за които социалният министър Хасан Адемов заговори отново през тази седмица, са най-малкият проблем, който кабинетът трябва да решава, и даде пример с тежката ситуация в здравеопазването.

"Икономиката, която трябва да връща заемите, не се подобрява. Когато безработицата започне да расте, има голяма опасност всички да дойдат в София и тогава възможността да се управлява ще бъде изчерпана", заключи Евгени Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 9 години

Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Анита, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем език и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: (jonesanita48***gmail)

122

becky

преди 9 години

Здравейте, аз съм г-жа Беки Ovia, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? търсене не повече, тъй като ние сме тук, за да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото. Ние заем средства, за да лицата, нуждаещи се от финансова помощ, ко

121

на 18 съм

преди 10 години

Скъпи родители, баби и дядовци не чувствате ли вина пред децата си, след като допуснахте разграбването на страната, изгонването на младежите зад граница и куп нечистотии. Задоволяват ли ви разговорите по Скайп с децата ви, дългите години на раздяла удовлетворяват ли? Нямате ли нужда от ресурси и инфраструктура че така с лека ръка ги дадохте на Доган Местан Ибрям. Доволни ли сте от нелепия живот на самите вас и този на децата ви. Защо позволихте това, защо допускате бъдещето на България да е в тъмни облаци. Защо сте толкова безочливи и немърливи към бъдещето на народ, родина? Защо?

fallback