Снимка: Булфото, архив
fallback

Трябва да се направят няколко ключови реформи в държавата, а избори сега няма да променят съществено конфигурацията в парламента, смята депутатът от БСП Димчо Михалевки.

„Антисистемната игра срещу парламентаризма е много опасна в момента и трябва да направим всичко да я спрем”, заяви той по Нова телевизия.

Според него ключовата дума в описанието на сегашната ситуация е „нестабилност”. „Изборите бяха резултат на едно дълбоко противопоставяне в обществото, което продължи и след това”, припомни Димчо Михалевски.

"Дори и ако сега се направят избори, те няма да променят коренно обстановката, защото чувството за нестабилност е дълбоко вкоренено в съзнанието на хората. Те не виждат в парламента ясно политическо представителство и една малко по-дългосрочна цел", коментира той.

Oще по темата

Заради това Михалевски настоя, че и БСП като партия трябва да се промени отвътре. Той смята, че в момента управляващите се опитват за запушат много пробойни и да решат проблемите на голям кръг от обществото, но хората не го оценяват, защото не виждат дългосрочна цел.

„Хората трябва да видят и представителство вътре в БСП и заради това и ние се нуждаем от реформа, трябва да отворим партията и да влязат нови хора, да има много повече прозрачност“,  настоя той и добави, че левицата за разлика от повечето партии не е лидерска и промяната може да се случи.

Димчо Михалевски, който е бивш заместник-министър на регионалното развитие, коментира още, че при преобладаващата част от асфалтираните от правителството на ГЕРБ пътища има огромен компромис с качеството.

„80% от новите пътища, финансирани по държавните инвестиционни заеми по „Регионално развитие“, в момента са дали дефект”, посочи народният представител, според когото не само количествено, но и качествено пътищата на ГЕРБ не струват.
 
Причината според него е в дъмпинговото съревнование между фирмите, което ги е декапитализирало. Добрата новина е, че ремонтът на дефектните участъци ще е за сметка на изпълнителите, посочи Михалевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

напомням на всички

преди 10 години

До интернет лумпенНе подценяваите динозавара бсп иначе само ще пишите глупости бПРОЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА И

15

интернет лумпен

преди 10 години

Долу червените вампири, да живее България!

14

БСП/ДПС/ДС вън!

преди 10 години

Трябва да ги бутнем тия, за да бъде за урок на всеки следващ управляващ какво прави и КОГО назначава. Тези са НАЙ - НАГЛИТЕ в целия ни смешен преход. Позволиха си да назначат откровен далавераджия - мафиот начело на службата ни за сигурност, да не говорим че е представител на ДПС и застрашиха националната ни сигурност така. Няма такива *** втори, но българинът се оказа твърде кротък и безопасен, затова и 20 години се подиграват с нас. Спиш ли НАРОДЕ????

fallback