Снимка: архив, Reuters
fallback

Отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата. Това коментира за БТА заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Спас Панчев.

По думите му през ноември съответните законови изменения вече би трябвало да бъдат приети.

Панчев каза, че вече има готови промени в Закона за здравето и от "Атака", и от Коалиция за България. Предстои да обсъдим в парламентарната група и да внесем нашия проект, добави депутатът от левицата.

По думите му би трябвало вече този въпрос да се реши, защото идва зима.

Oще по темата
Идеята е в големите заведения за хранене да може да се пуши в обособените помещения с вентилация, обясни Панчев.

Това е нещо като връщане на стария режим, който даваше възможност да се пуши в по-големи ресторанти с изградени зали за пушачи и непушачи, уточни той.

От левицата предлагат още в нощните заведения, барове и казина да се разрешава пушенето след 22.00 часа. 

На нас ни се иска да отговорим на обещанието, което сме дали, че ще променим тази част от закона, да отговорим и на ресторантьорите, каза заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България. 

Вече е студено и хората не могат да се хранят навън, където могат и да пушат, коментира Панчев.

Припомняме, че пълната забрана за пушене на обществени места беше въведена от ГЕРБ от 1 юни 2012 г. Оттогава насам нейната отмяна беше коментирана неколкократно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

анонимен

преди 10 години

Политик = крадец, лъжец и наглец! Точно затова не се спазват законите, независимо дали са добри или лоши! Защото са ВРЕМЕННИ! Защото цари анархия и безнаказаност! Много Ви здраве!

147

Отговор

преди 10 години

До АнонименПроблемът е, че в сладкарниците също се пуши. Преди забраната и в сладкарниците се пушеше, а тортите миришеха на цигари!!!!!! Иначе за баровете и дискотеките - ок съгласна съм, нека си се пуши, но останалите места - съм категорично против!

146

Анонимен

преди 10 години

БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! ПРАВОТО НА ИЗБОР Е ОСНОВНО ПРАВО ЗА ВСЯКА ДЕМОКРАЦИЯ! КРЪЧМАТА И БАРДАКЪТ НЕ СА ДЕТСКИ ГРАДИНИ! СТО ПЪТИ БРАВО, САМО ЗА ТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ ЗАВИНАГИ!!!!

fallback