Снимка: архив Булфото

Проектът на БАСТА е обречен на провал, защото в новосформираната партия са събрани предимно хора, които не са успели да реализират политическите и професионалните си намерения, заяви депутатът от ГЕРБ Желязко Желязков на пресконференция в Добрич.

По думите му БАСТА е привлякла хора, които са обидени, че не са влезли в кандидатдепутатските листи на ГЕРБ и новата партия едва ли ще прекрачи изборния праг за следващия парламент. БАСТА беше сформирана от отцепниците от ГЕРБ. Начело на проекта седят бившия земеделски министър Мирослав Найденов и ексдепутата Емил Димитров. В последните седмици те упорито лансират тезата, че към тях ще се присъединят действащи депутати от ГЕРБ.

ГЕРБ е за предсрочни избори, защото сегашното Народно събрание не отговаря нито на обществените нагласи, нито на резултатите от проведения вече вот, коментира Желязков. Според него "златната акция" в парламента държи "Атака", която не е опозиция, а крепи управляващите. Депутатът определи ситуацията от последните дни в Народното събрание като парламентарна криза, която по думите му изисква да се свикат незабавни избори, пише БТА.

Според Желязков управляващите продължавали да правят неразумни назначения на високи държавни позиции, а тоталната смяна на кадри била знак за партиен реваншизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase