Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски вярва, че няма да загубим делото пред арбитражния съд по иска на "Атомстройекспорт" срещу НЕК заради спирането на проекта АЕЦ "Белене".

Той призна обаче, че е бил информиран за проблеми по делото.

Както Dnes.bg вече ви информира, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предостави на медиите писмо, в което адвокатите от "White&Case" се жалват, че не получават необходимата помощ от държавата, за да защитят интересите ни по казуса.

Още по темата

"Аз вярвам, че няма да го загубим и правим усилия в тази посока", заяви убедено Орешарски.

"Знам, че има проблеми, още в началото на мандата съм информиран. Има проблеми в комуникацията между "White&Сase" и меснатата юридическа кантора", заяви премиерът и открои още един проблем - с броя на свидетелите по делото.

"Това са оперативни въпроси, които постепенно решаваме", каза още Орешарски.

Премиерът коментира и предстоящото изготвяне на Бюджет 2014, като обясни, че вече е запознат с макрорамката, но тепърва предстои да се форматират отделните политики.

По думите му бюджетът ще бъде различен от предходния, изработен от ГЕРБ.

"Но не бива да се абсолютизира върху прекалено големите различия, защото близо 70 на сто от бюджетите са константни ангажименти", каза той.

"Ще има обаче акцент върху нови политика", обяви Орешарски и обясни, че правителството му не е успяло да свърши много неща за 100.

Това, според него, се вижда и от програмните приоритети на кабинета.

"Не сме обещали обаче да ги свършим за първите сто дни", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase