Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Вотът на недоверие ще бъде категорично отхвърлен от ДПС. ГЕРБ не могат да бъдат нито моралната, нито политическа алтернатива. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в парламента по повод намеренията на ГЕРБ да поиска вот на недоверие за цялостната политика на кабинета.

По думите му няма нищо неестествено във внасяне на вот на недоверие от страна на опозицията и готвеният от ГЕРБ вот не притеснява ДПС.

Няма нищо по-естествено от това опозицията да прибягва до този инструмент на парламентарната демокрация, заяви Местан.

Още по темата
По негови думи ГЕРБ малко са закъснели с този вот на недоверие. Може би са изчаквали 100-те дни на кабинета. Тук има една по-скоро тъжна ирония. Да изчакаш сто дни, означава да си дал 100 дни толеранс. Аз не смятам, че ГЕРБ дадоха дори 100 секунди толеранс, заяви още лидерът на ДПС.

По негови думи от партията на Бойко Борисов са били деструктивни не само от първата секунда на създаването на кабинета, а от първата секунда на учредяването на 42-то НС.

Според Местан вотът на недоверие в случая е един чисто партиен акт, който не представлява исканията на българските граждани. Според лидера на ДПС ГЕРБ не може да се смята за говорител на обществото, защото отдавна е загубил тази своя роля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase