Министърът на отбраната Ангел Найденов. Снимка: БТА

Няма как да оцениш цялостната политика на правителството в рамките на сто дни. Това заяви пред  БНТ министърът на отбраната Ангел Найденов по повод намеренията на ГЕРБ да внесат утре в НС искане за вот на недоверие на кабинета.

„Фактът, че можеш да внесеш вот на недоверие в рамките на първите сто дни за цялостна политика, в някаква степен е несъстоятелно. Няма как да оцениш цялостната политика в рамките на тези сто дни особено тогава, когато това правителство обезврежда мини, заложени от предишното управление“, категоричен е военният министър. 

Според него няма провал на политиката на правителството в нито една сфера.

Още по темата
"Не чух основателни аргументи от нито един представител на партия ГЕРБ. Няма провал на политиката на правителството. Не виждам нито една сфера, в която може да се говори за провал. Вероятно имаме своите слабости, вероятно може би някои хора са недоволни от недостатъчно бързите темпове, с които работим, но не може да се говори за провал", подчерта Найденов.

ГЕРБ се изявяват като говорители на протеста. Те черпят аргументи от протеста. Да черпиш аргументи от протеста, при положение че ГЕРБ бяха свалени с протест, е неоснователно, увери министърът на отбраната.

На въпрос дали има твърде голяма зависимост от "Атака", военният министър отговори, че в случая ГЕРБ очакват подкрепа от "Атака" "За да мине вотът трябва да има 121 депутати. В случая ГЕРБ очаква подкрепа от "Атака". Не мога да кажа какво ще е решението на "Атака" или ДПС, но няма да има нито един депутат от КБ, който да не гласува против този вот на недоверие", увери Ангел Найденов.

По думите му във вота на недоверие няма нищо изненадващо, учудващо или стъписващо. Той го определи като част от обичайния парламентарен инструментариум.

„Да, вярно, той е крайно средство и се прилага тогава, когато една опозиция е изчерпала всички други възможности за контрол и за изразяване на своята позиция. Това ми дава в някаква степен основание да кажа, че вотът на недоверие, особено за цялостна политика, е неоснователен, несъстоятелен и в някаква степен изразява парламентарната неподготвеност на партия ГЕРБ“, заключи Ангел Найденов. 

Той подчерта, че първите стъпки и решения на правителството са изцяло свързани с решенията на най-острите социални проблеми на хората. Найденов очаква още тази седмица Орешарски да представи отчета и програмата на правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase