Премиерът с контрапротестиращите. Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Създаване на работни групи по важни и наболели въпроси са обсъдили премиерът Пламен Орешарски и представители на гражданската инициатива "За нов обществен договор".

В тях ще участват представители на правителството, парламента и неправителствени организации.

"Целта е да има много по-висока степен на съгласуваност с гражданското общество и инициативите на гражданското общество, особено тези от тях, които се вписват в насоките на развитие и в плановете на правителството и парламента за законодателни действия, да могат да намерят приложение", каза премиерът Пламен Орешарски след кратката им среща в Министерския съвет.

Министър-председателят благодари на гостите за активната гражданска позиция, след като получи от тях 384 000 подписа в подкрепа на кабинета.

Oще по темата
Орешарски съобщи, че поставените днес въпроси ще продължат да се обсъждат в рамките на обществените съвети.

Петър Витанов от гражданската инициатива заяви, че бъдещите работни групи ще обсъждат "наболелите въпроси, породили се поради порочния 23-годишен преход".

Витанов използва възможността и попита чрез медиите президента Росен Плевнелиев "защо нехае и не свиква КСНС?". По думите му въпросът е много актуален "предвид чукащата на вратата ни война".

Според Витанов, докато правителството инициира Съвет по сигурността за ситуацията в Сирия, който ще се проведе утре, президентът не изпълнява конституционните си правомощия като главнокомандващ на Българската армия.

Според Ивайло Чакърски от гражданската инициатива разговорът с Орешарски е бил "изключително приятен". Сред обсъжданите теми е било улесняването на достъпа на малкия бизнес до европейските фондове.

По думите му "важното е, че в момента сме тръгнали по правилния път и проблемите трябва да се решават".

Светла Караджова, вокален педагог в СУ "Св. Климент Охридски", заяви, че е необходимо на тези срещи с премиера да има и хора на изкуството, които да поставят важни въпроси в областта на културата и образованието.

Румяна Белухова призова всички българи към обединение "така, както Мартин Лутър Кинг преди 50 години в речта си "I have a dream".

"Имам мечта да се обединят всички българи. Това правителство в момента е с трудната задача да работи под натиск и под напрежение в тази тежка международна обстановка", каза Белухова.

Видимо развълнувана тя добави, че е майка на пет деца и много държи да подкрепи правителството заради социалните мерки за майките, защото децата са бъдещето на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

ив!

преди 10 години

хахахаа тези в подкрепа на Орешарски са от репресираните :D

165

астра

преди 10 години

Оставка завинаги.

164

анонимен

преди 10 години

МРЪСНИ ДОЛНИ ПРОДАЖНИ ПРЕСТЪПНИ КОМУНИСТИ!НЕ ВИ ИСКАМЕ! ВЪРВЕТЕ В ДЪН ЗЕМЯ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ ПОВЕЧЕ!ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ ! И ВИЙ И ЦЯЛАТА ВИ СВИТА ОТ ДПС И АТАКА!

fallback