Снимка: Dnes.bg

"Очевидно БСП, ДПС и "Атака" няма да спрат с политическите уволнения, докато не изгонят всички кадърни и способни хора от държавата". Това коментира във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който успя да пусне четвърти коментар по горещите теми само за по-малко от денонощие активност в социалната мрежа.

Бившият премиер и този път остава верен на себе си и нападна управляващите за назначенията им и рокадите, извършени от тях по върховете на даржавната администрация.

Още по темата
Борисов нарича освобождаването на шефовете на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и на Държавна дирекция "Архиви" Мартин Иванов "политическа метла".

По думите му политическата наглост на Тройната коалиция е стигнала до там, че да уволнят двамата чиновници, които според него са "млади хора, изключително образовани".

"Единият има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, завършил е магистратура по Международен мениджмънт в Regents Business School, Лондон, и МВА в Harvard Business School, Бостън. А другият е магистър по право и доктор по история, работил като доцент в БАН и специализирал в Кеймбридж, Единбург и Националния университет на Ирландия. Защо трябваше да бъдат уволнени?, пита Борисов и отговаря:

"Явно образованието и възможностите им не съвпадат с изискванията на новите управляващи. Политическата метла продължава. Ще нанесат непоправими щети, после ще ни трябват години, за да се възстанови работата на институциите", заключава той във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase