В края на юли министър Терзиева откри новоизградения магистрален участък Долна Диканя-Дупница. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова регионалният министър Десислава Терзиева и новият директор на АПИ Стефан Чайков да бъдат незабавно освободени от премиера Пламен Орешарски.

"Министърката, станала известна с цикламеното си костюмче, за пореден път сгафи. Тя наруши два закона, като назначи Стефан Чайков за председател на Управителния съвет на АПИ.

Още по темата
Инженер Чайков не е напуснал 12-те фирми, в които участва, сочи справка в търговския регистър. Нещо повече, някои от тези фирми и сега работят по проекти на АПИ. Това го поставя моментално в ситуация на конфликт на интереси", твърди бившият премиер във Facebook, след като стана особено активен в социалната мрежа от вчера следобед.

Борисов настоява, ако информацията в търговския регистър за Чайков се окаже вярна, Орешарски незабавно да освободи "и цикламеното костюмче, и новия шеф на АПИ".

"Призовавам Чайков да обяви каква декларация е подписал. Остава въпросът защо това назначение се прави по този начин??? Може би, за да попаднат обществените поръчки за инфраструктура в ръцете на хора като "Батко и Братко" и да ни спрат еврофинансирането?", отговаря си лидерът на ГЕРБ.

В друг свой пост Бойко Борисов напомня на лидерите на тройната коалиция (БСП, ДПС и "Атака"), че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции.

"Убеден съм, че след смяната на Румен Порожанов като шеф на фонд "Земеделие", след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase