Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Евентуалното президентско вето върху промените в закона за бюджета ще постави под въпрос плащанията по програмите за социално слабите и плащанията на задълженията на държавата към бизнеса, обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред БНР.

"Ако разходите за социално слабите и за фирмите не се случат, не знам кой ще бъде отговорен", запита министърът.

Относно темата за промените в нормативната уредба в енергийния сектор Драгомир Стойнев добави, че те целят спасяване на сектора и дават резултат от първия си ден.

"За първи път се постигна намаление не само на цената на електроенергията за бита, но и за индустриалните потребители", подчерта той.

Още по темата

По думите му благодарение на предприетите реформи в енергийния сектор в момента са натоварени всички мощности в страната.

"Това бе нашата основна цел – да се влее финансов ресурс. Откакто е в ход новият модел, нещата потръгнаха, изнася се електроенергия", похвали Стойнев и допълни:

"Това бе една от причините за липсата на финансов ресурс и за огромната задлъжнялост на НЕК. Освен износа, имаше и големи проблеми относно изпълнението на ремонтната и инвестиционна програма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase