Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

"Прокуратурата прочете тефтерчето на Филип Златанов. А сега какво?", задава въпрос коментарът на "Сега". Показвайки тефтера на сваления от поста си с гръм и трясък Филип Златанов, избран преди две години за председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, прокуратурата просто потвърди официално това, в което се съмняваха мнозина - че става дума за гигантска търговия с влияние от страна на управляващите от ГЕРБ.

Остана неясно на какъв принцип прокуратурата селектира какво да покаже на гражданите и дали още известни имена са се разминали с глоба за конфликт на интереси благодарение на директива от "ИФ-ЦЦ-ББ", както беше записано в тефтерчето.

Още по темата

Особено интересни са казусите, от които комисията извади "сухи" президента Георги Първанов, бившия председател на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров, ексминистъра на културата Вежди Рашидов, депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, главния архитект на София Петър Диков и още много известни имена.

От делата за отстраняване на Златанов в съда излязоха още факти - че "поръчани" за глобяване са били неудобни на управляващите от ГЕРБ съдии като Мирослава Тодорова, Таня Маринова, Калин Калпакчиев и др.

Проблем би било, ако не се разследват тези, които са направлявали Филип Златанов. Изданието информира и за решението на прокуратурата да внесе в съда първия обвинителен акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който се обяви за жертва на организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase