Снимка: архив, Reuters

Скандалното тефтерче на Филип Златанов е било намерено на бюрото му, обяви адвокатката му Мария Вълканова.

"Доколкото знам, не го е отварял от месеци, даже нямаше спомен - какво е записано вътре, чак по делото си спомни", обясни защитничката му.

Още по темата
По думите й не е необходимо да се прави графологична експертиза, очевадно тефтерчето било на Златанов.

Миналата сряда разбрахме и какво пише в него, след като прокуратурата показа снимки и записки от тефтерчето, от които може да се правят изводи за изпълняване на политически поръчки.

В него фигурират указания за различните преписки и за лицата, които се разследват за конфликт на интереси от комисията, оглавявана доскоро от Златанов.

На много места в тефтерчето е посочено да се чака обаждане или да се позвъни на И.Ф., а най-често срещаните инструкции са: "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки".

Днес адвокат Вълканова обясни, че е виждала от тефтерчето само това, което е снимано по делото и което е било представено на пресконференцията.

"Не ни бяха предявени никакви доказателства, нито едно", обясни тя.

"За привличането му като обвиняем, няма никакво конкретно деяние", каза още адвокат Вълканова, която присъства на заседанието на Апелативния съд в София, на което Филип Златанов обжалваше отстраняването си от длъжност като шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Апелативните магистрати обаче потвърдиха решението на колегите си от СГС, Филип Златанов вече е безработен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase