Михаил Миков. Снимка: архив Булфото
fallback

Не бива утре да има заседание на НС, докато няма нормална обстановка за работа. Призовавам народните представители да не идват утре в пленарната зала, заяви председателят на парламента Михаил Миков пред БНТ.

По негови думи в една демократична страна подобни събития като днешното не бива да се случват.

Трябва да бъде осигурен редът, не може животът и здравето на депутатите да се поставят в опасност, заяви Миков.

По негови думи не може да се постигат политически решения с неполитически средства и трябва всички да го разберат - президентът, партиите във и вън от парламента.

Няма нормални условия за функциониране на НС. Това, което става е недопустимо за една страна, която претендира да е демократична, каза още Миков.

От думите му стана ясно, че ситуацията е била подценена и затова се е стигнало до ескалация на напрежението. Той обвини, че определени хора са се заиграли със страстите умишлено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

АЛК

преди 10 години

миков да каже как ще работят тия крадливци а не как няма да работят.

83

Марков

преди 10 години

Наглата безскруполност и безочието на комунистите и на този човек особено минават всякакви граници. Той е или луд или невменяем. Да не би изборите да бяха демократични , когато в предизборния и изборен ден комунисти се разхождаха с леки коли и високоговорители в Търново и чак до Лясковец и пропагандираха гласуване за БСП. А допълнителните бюлетини напечатани в Костин Брод не стигаха ли за още 18 /осемнадесет/ народни представители? И при такива закононарушения този никаквец да говори.

82

уса

преди 10 години

Че кой работи в нормална обстановка бре вие да не сте богопомазани .Къде ви е диалога или пак диктатура ние сме хората ние ще вземам решенията а отговорноста да си я носят хората който протестират .Май докато няма един убит депотат с камъни няма да вземете под внимание че тези хора за каквото и да било да протестират имат правото на глас според демократичните устой .Какво дава право на полицията да бие хора който с вдигнати ръце изпълняват химна на република България .Диктатура ли ще налагате ??

fallback