Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Комунистите са свикнали с кръв да взимат властта, с кръв да я пазят. Това е столетница с много тежко минало, заяви депутатът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов пред ”Фокус”.

"Искам на тези доста нагли хора още веднъж да кажа, че нямаме абсолютно нищо общо с тези протести. Те са спонтанни, те са на симпатизантите на всички партии, включително и на БСП симпатизантите са на протеста, защото тези хора просто отвратиха всички”, каза Борисов. Коментарите на Борисов идват на фона на вчерашната ескалация на напрежението около парламента и днешните думи на лидерът на БСП Сергей Станишев, който видя намеса на ГЕРБ в протестите.

Борисов отново призова за незабавни предсрочни избори. По негови думи досега не е било така – ”хората да не могат да ги търпят”. Според лидера на ГЕРБ новите управляващи били сринали имиджа на страната, който неговото правителство градил. Според Борисов премиерът Пламен Орешарски е кукла на конци. Той нападна остро и председателя на НС Михаил Миков, който вчера призова да няма заседание на парламента заради ескалацията на напрежението и днес депутатите не се събраха.

Председателят на парламента най-вероятно затвори събранието от някоя белградска кръчма без да има никакво конституционно право, заяви Борисов. Миков вчера беше на посещение в Сърбия. По думите му Михаил Миков е станал председател на парламента благодарение на Волен Сидеров и дори не си е мечтал в кариерата му да се случи това. „Този, който казваше ние да се връщаме в парламента е някъде по белградските кръчми, защото надали когато парламентът е обсаден седмици наред той има някаква работа в чужбина”, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase