Писанчев твърди, че разработката "Галерия" е мит. Снимка: БТА

Новоизбраният председател на ДАНС Владимир Писанчев обяви, че не знае как ще бъде прието назначението му. Той обаче смята, че неговият избор няма да предизвиква гнева на хората, така както това се случи с предния избор, този на Делян Пеевски.

"Хората имат право на протест и да изразяват своето мнение по този начин. Не мисля, че моята кандидатура има общо с гнева на народа", каза той.

Писанчев беше категоричен, че усеща подкрепата на премиера Пламен Орешарски.

По думите му ДАНС не може да функционира без подкрепата на държавните институции.

"ДАНС е служба, която работи за България", повтори отново тезата си новоизбраният шеф на родното ФБР.

Писанчев отново коментира и прословутата разработка "Галерия" и настоя, че по нея само е изпълнявал нареждания на тогавашното ръководство.

"Не бих дал такава посока на това дело, която ме накараха", заяви той.

По думите му "Галерия" в голяма степен е мит, защото от публикуваните документи ставало ясно, че не са били подслушвани "100 журналисти".

Още по темата

"Ясно е кой е подписал СРС-тата, ясно е какво има в това дело. Това дело беше нецелесъобразно от гледна точка на това, че не трябва хората да бъдат слушани по този начин", категоричен бе той, без обаче да уточни как трябва да бъдат подслушвани.

Владимир Писанчев допълни, че като председател на ДАНС никога няма да издаде такова разпореждане за подобна разработка.

"Всички хора и служители, които са свързани с изтичане на информация по делото "Галерия", вече не са в службата“, мистериозно каза той без да даде повече информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase