Вече 35 дни БСП чуват протестиращите. Снимка: Булфото
fallback

За пореден път червени депутати отправиха остри критики към протестиращите навън.

Този път те заподозряха и организирано превозване на участници за осъществяване на опита за блокада на парламента.

На сутрешния протест имаше идея да се направи жива верига, която да спре влизането на депутатите в НС, която обаче бе осуетена от полицията.

Според Татяна Буруджиева от левицата обаче има опити за подсилване на протеста с автобуси, които пристигат от провинцията, за да бъдат блокирани депутатите в Народното събрание на излизане.

"В момента се заплащат автобуси, за да се придвижват хора от провинцията, най-вече от места, където кметовете са от ГЕРБ, за да се окупира парламентът", каза тя.

По думите й част от протестиращите не са нито интелигентни, нито симпатични.

"Не може да сме безотговорни. Не може да сме хора, които не си дават сметка какво произтича от действията ни", настоя тя.

Според нея протестиращите искат оставка, а всъщност не си дават сметка, че ако няма правителство, институциите няма да работят и няма да може да се реализират никакви промени.

"Ние сме доказали през последния месец, че имаме добра чуваемост към протестиращите", заяви друг червен депутат – Антон Кутев.

Той застъпи добре познатата си теза, че всеки има право да протестира, но на изборите преди два месеца за БСП са гласували 1 млн. души.

По думите му той и колегите му се срещат постоянно с тези хора и припомни, че има събрани 200 000 подписа в подкрепа на правителството.

"Ние нямаме право да предадем гласовете на тези, които са ни подкрепили", категоричен бе Кутев.

"Няма как да се случи, така че една група от няколко хиляди да промени резултата от изборите", заяви той и допълни, че най-вероятно резултатът от нов вот "за добро или лошо" ще бъде много подобен на сегашния състав на НС.

Кутев също като Буруджиева заподозря, че има някаква организация и протестиращите са стимулирани по някакъв начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

Анонимен

преди 10 години

Др. Буруджиева първо да погледне себе си в огледалото и после да коментира хората. Пък др. Кутев имал някакъв генетичен контакт със СПИН, така, че да не му се сърдим, човека може и да има здравословни проблеми.

201

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЩо рече? "фризиорка"?

200

Gost

преди 10 години

До До Първо се научи да пишеш, че неграмотните винаги ще са безработни!

fallback