Лидерът на "Атака" Волен Сидеров в парламента. Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерът на „Атака“  Волен Сидеров обвини социологическите агенции и някои медии, че са платени и изпълняват определени поръчки.

„И агенции, и медии обслужват определени икономически кръгове. Затова и големите телевизии представят събитията в страната тенденциозно, те изпълняват поръчки, които са свързани с определени икономически кръгове, примерно свързани с президента Росен Плевнелиев и енергийни кръгове“, нападна той в ефира на Нова телевизия, която също подреди сред платените медии.

Oще по темата
Сидеров отказа да отговори и на въпроса дали изпраща провокатори на антиправителствените протести.

След като репортерът на телевизията настоя да каже дали наистина  това се случва, лидерът на националистите я попита „колко ви платиха за тази поръчка“.

„Нова телевизия е платена от ГЕРБ и изпълнява долнопробни поръчки", обвини той, след което прекъсна интервюто.

Преди да направи това обаче, той отрече да има охрана.

„Нямам охрана. Младите и здрави хора, които се движат до мен, са народни представители. Охрана имат Цветан Цветанов - 15 човека, Бойко Борисов -  15 или 18 човека НСО и частни гардове, Яне Янев, него не знам от какво го пазят ”, заяви той.

Сидеров отказа да коментира и резултатите от последното проучване на Националния център за изследване на общественото мнение (НЦИОМ), според което недоверието към него вече достига 86%.

„Винаги съм се отнасял резервирано към агенции, а НЦИОМ е държавна и винаги се съобразява с това кой е на власт. Виждал съм как социолози прогнозират 1 процента за „Атака“ на избори, а ние взимаме 9%“, коментира лидерът на националистите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

БНТ

преди 10 години

И не забравяйте за Вяра Анкова. Трябва някой да разрови бунището БНТ! Знаете ли каква смрад ще изкочи от там? Финансиране на приятелски кръгове и приближени предавания с парите на данъкоплатеца, нарушени обществени поръчки, безразборно пилеене на средства. В пъти по-скъпи сериали, сетете се сами къде отиват останалите пари, политически слугинаж, бягство от обществените функции на медията...БНТ днес прилича на кабеларка. Няма никаква публицистика, няма ярки и запомнящи се предавания. Всичко добро не е от времето на безпомощния упавленец Анкова, а от по-други времена. Останалото е затрито. Трябв

134

Милен

преди 10 години

До :)В Бело няма море, но както и да е

133

Лоренцо

преди 10 години

Сидеров става за млад меринджей

fallback