Според историка Драгомир Драганов ДПС извива ръцете на Орешарски със скандални назначения. Снимка: Булфото

Всяко едно от спорните назначения на кабинета „Орешарски” до момента е основание за оставка. Това коментира пред Нова телевизия политологът Антон Тодоров. Според него същото ще стане и с назначенията във втория ешелон на властта.

Политологът коментира назначения в петък областен управител на София Емил Иванов, който е бивш застраховател на ВИС-2 в Своге, а по-късно става кмет на града.

Положението в страната коментира и историкът проф. Драгомир Драганов. "Никак не му е лесно на премиера Пламен Орешарски, отбеляза той и добави към трудностите на настоящия кабинет и отказа на ГЕРБ да сътрудничи в Народното събрание и при смяната на управлението.

Историкът призова да се разграничи кадровата политика на правителството от кадровия натиск на коалиционните партньори. По думите му ДПС извива ръцете на Орешарски със скандални назначения.

„Напоследък не мога да си обясня маса неща, като се започне със скандалните назначения и се стигне до протестите, които вече изпълниха своето предназначение и в тях няма логика. Като че ли отвън се цели дестабилизация. А всяка дестабилизация играе в полза на олигархията”, отбеляза историкът и заподозря американски интереси, подпомогнати неочаквано от френския и германския посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase