Въоръжете се с търпение и се оглеждайте за бензиностанция. Снимка: БТА

От днес България си има изцяло изградена автомагистрала. От 14 часа следобед автомобилите безпрепятствено вече се движат по "Тракия" от София до Бургас.

Проблемите идват след родния град на поета Пейо Яворов, защото по цялото трасе, та чак до морето, няма нито една бензиностанция, нито едно заведение, където човек може да спре за отдих, да зареди бензин, да почине и да ползва тоалетна.

Още по темата

До края на този месец ще бъдат монтирани 44 химически тоалетни, обеща днес шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той подчерта, че пътната агенция е насочила всички усилия към решаване на проблема с липсата на бензиностанции в новия участък на магистралата, като посочи, че в момента се финализира обществената поръчка за доставката на тези тоалетни.

"Това не е най-комфортният начин за спасяване на ситуацията, особено в голямата жега, и заради тази причина на пътните възли сме сложили указателни табели за най-близката бензиностанция", отбеляза Лазаров.

По думите му обаче проблемът с бензиностанциите е към частния бизнес, тъй като това е тяхна инициатива.

"Агенция "Пътна инфраструктура" е издала над десет разрешителни за такива обекти, а виждаме само две, които са в по-напреднал стадий за изграждане", коментира той и изрази надежда това в скоро време да се промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase