Пламен Нунев. Снимка: архив, Булфото

Няма разцепление в ГЕРБ, обяви депутатът и областен координатор на партията в Русе Пламен Нунев.

"При положение че членската маса на ГЕРБ в национален мащаб е близо 70 000 членове, а има пет-десет напуснали, не може да се говори за разцепление", настоя депутатът.

Според него е нормално в демократична партия да има различни мнения, като това е оздравителен процес в партията.

Още по темата
"Няма никакви симптоми, че в настоящата ситуация членове на ГЕРБ искат да напуснат партията", посочи той.

По неговите сметки към момента в областната структура членуват 3 117 души. От началото на годината досега в нея са били приети 234-ма членове, като за цялата минала година техният брой е бил 382.

Нунев допълни, че през тази година е прекратено членството на 41 души в областната структура. Това е станало по различни причини, като основната е преминаване в групата на симпатизантите и пасивност при осъществяване на различни прояви.

Това е втори депутат от бившите управляващи, който категорично твърди, че ГЕРБ остава единна и силна.

Преди ден заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев каза, че депутатите остават едини и консолидирани.

До тези клетвени декларации за принадлежност се стигна, след като в неделя членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати, областни и общински координатори на партията разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ и пристъпват към създаване на нов политически проект, "отговарящ на повика на времето".

Контактната група, подписала декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase