Снимка: архив, Булфото
fallback

Убеден съм, че няма да има вълна от напускащи партия ГЕРБ, категоричен бе зам.-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В събота бях във Враца, където приеха нови членове и всички изразяват подкрепа", допълни той пред Нова телевизия в коментар на вчерашното писмо на петима отявлени ГЕРБ-ери да напуснат партията и да основат нова политическа формация.

Вчера Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ.

Oще по темата

В декларацията им се посочва, че през последните години партията е била овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото.

Цветанов днес обясни, че членството в партиите е доброволно и всеки сам преценява дали да остане или да си тръгне.

По думите му зад отцепниците от ГЕРБ най-вероятно стои Николай Бареков, защото "знаем, че той ще прави политически проект", каза Цветанов.

Според сметките на дясната ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ членуват над 70 хиляди души.

По темата за протестите и това дали те ГЕРБ седи зад тях Цветанов каза, че няма как за часове да се организират 20 хиляди души.

"Това са спекулации. Протестът е справедлив, защото е недопустимо държавата да се управлява по този начин", аргументира се бившият вътрешен министър и добави, че лицата на ГЕРБ не присъстват на тези протести.

Времето трябва да покаже истината, а истината е, че съм невинен. Съдът е този, който преценява дали едно лице е виновно или не", коментира той сблъсъка си с Темида по вече двете образувани срещу него дела – едното за възпрепятстване на разследването срещу бившия началник на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров, а другото, че е допуснал безконтролно подслушване.

За обвиненията срещу него Цветанов обясни: "Това е опит за дискредитиране, както на мен, така и на ГЕРБ. Аз съм невинен и това ще се докаже с времето. Ханс Пьотеринг, депутат от Бундестага ще участва също в защитата ми", посочи той.

"Що се отнася до това, че съм възпрепятствал използването на СРС-та, СРС-тата е един технически способ, а има много други оперативни способи, които могат да се използват. Следователите са тези, които трябва да доказват твърденията си", обясни още бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Анонимен

преди 10 години

prestapnik marsh v zatvora

132

Анонимният

преди 10 години

Цецко сам попадна в капана. Сега ЕП ще бъде детайлно запознат с аферите на Флоров, Цветанов и Борисов.1. Флоров е забъркан с наркотоци, контрабанда и убийството на Мирослава от Перник.2. Цецко е омазан до ушите не само с аферите с подслушването и фалшивите бюлетини, но и с покровителство на контрабандни канали за дрога и цигари.3. А на Боко ще му лъсна казусите с Мишо Бирата, Отряд 28 и нерегламентираният износ на папки от прокуратурата и опит да се потули делото на Миро Мършата.

131

Анонимният

преди 10 години

само в твоите мечти

fallback