Пламен Цеков. Снимка: Булфото
fallback

Директорът на НЗОК д-р Пламен Цеков няма намерение да подава оставка.

"Категорично няма да си подам оставката. Няма да го направя заради начина, по който се иска", обяви той пред БНТ.

Цеков определи натиска да напусне поста си като политически и упрекна министъра на здравеопазването Таня Андреева, че изпълнява политическа поръчка на БСП, на управляващото тройно мнозинство.

Шефът на Касата отхвърли обвиненията й в непрозрачност и заяви, че всички решения на Надзорния съвет на НЗОК се публикуват на сайта.

Oще по темата

По думите му в момента Касата има най-малък щат и най-много здравноосигурителни плащания, а бюджетът й е стабилен.

"Бюджетът е стабилен, не приемам тезата, че не съм си свършил работата. Напротив, върша си я съвестно", каза Цеков.

В края на миналата седмица здравната министърка обяви, че настоява за оставката му заради липсата на диалог между институциите – Министерството на здравеопазването, НЗОК и Народното събрание.

По думите й има преразход със 17 млн. лв. в изразходваните средства от Здравната каса за лекарства и с 15 млн. лв. за болнична помощ.

Таня Андреева обаче сподели, че не може да предприеме стъпки за овакантяване на поста директор на НЗОК, тъй като това е изцяло в правомощията на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

baj hoj

преди 10 години

Я само се разровете да видите кой се сложил на дръжноста още една КАЛИНКА в Монтана. Шефката на здравната каса е с фалшифи документи , без необходимия цензи вече с влязна в сила присъда за това , ама гьон сурата я държи толкова време . Каква му е ???!!!. Само заради това Цеков трябва на момента да си подаде оставката ,защото това е голямо нарушение. Искам да попитам ЗНАЕЩИТЕ - А не са ли НИЩОЖНИ всичките документи дето е подписала и тази КАЛИНКА в МОНТАНА.

23

Боил

преди 10 години

Само така Докторе. Не се давай на тези ***.Кръв пикаят че немогът да те махнат.Добре че Дянков взе излишъкът,за един месец щяха да го откраднат

22

??????????????

преди 10 години

Kato si vur6i6 suvestno rabotata...ZA6TO AZ IMAM ZDRAVNI OSIGUROIVKI I PAK TRQBVA DA SI DOPLA6TAM?!!!!!!!!!!!!!!TOVA E SAMO KAPKA OT MORETO S PROBLEMI TAKA 4E....MAR6!!!!!!!!!!!

fallback