ПП "Синьо единство" даде пресконференция след заседание на Националното представителство на партията. Снимка: БТА

Политическа партия "Синьо единство" излъчи преговорен екип за създаване на общо дясно обединение с цел сваляне на правителството. Това каза пред журналисти Христо Панчуков, председател на партията. Той уточни, че партията ще води преговори за обединение с ДСБ, с "Движение България на гражданите", с народна партия "Свобода и достойнство" и с политическа партия "Зелените". Панчуков посочи, че със сегашното ръководство на СДС няма да се преговаря, тъй като то води "съсипваща" политика, освен ако на предстоящата конференция на СДС то не бъде сменено.

Обединяването на десните партии в една не би било коалиция, а единна партия, подчерта Панчуков. Освен свалянето на правителството, трябва да покажем на хората, че има дясна алтернатива, допълни още той. Панчуков не се ангажира със срок до който да се извърши обединението, пише БТА.

По отношение на промяна на Изборния кодекс, Панчуков каза, че има такива, които трябва да се направят спешно - избиране на постоянна администрация към ЦИК, която да "изчисти" избирателните списъци, въвеждане на машинно гласуване и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase