Михаил Миков. Снимка: Булфото

Настоящото правителство не е потърсило подкрепата на ГЕРБ, тъй като партията на Борисов не е могла да приеме, че е опозиция. Това обясни Михаил Миков пред Нова телевизия. „Ако ГЕРБ иска да е десница, трябва да отстоява парламента”, отбеляза още председателят на Народното събрание. Интересно е, че всички обвиняват Волен, а не Борисов, защото той унищожава 42-рото НС, категоричен бе гостът в предаването "Всяка неделя".

Той определи БСП като най-толерантната партия, тъй като от бившите соц страни на сцената няма друга, която да поеме товара на тоталитаризма. "Смениха се няколко поколения лидери и лидерски поколения от началото на 90-те, но партията запази кондиция, дори с наследството, което имаше", отбеляза Миков.

Председателят на НС коментира и ситуацията в днешното дясно управление: Тъжно ми е за СДС днес и опитите за реформаторското дясно, обясни той и заяви, че има нужда от дясно, но модерно, с лицата и подходите.

Според думите му, Коалиция за България е показала, че може да сменя лидерското поле, но когато тя прецени. Той отбеляза, че категорично правителството чува и тези, които са на улицата пред МС, и другите, които очакват нещо да се направи от кабинета. Миков не изключи, че изборите са възможни, тъй като демократичният процес го позволява.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase