Снимка: архив, БТА

Не се предвиждат оставки по време на Националния партиен съвет на БСП.Това става ясно от проекторешението, което трябва да бъде  гласувано на партийния форум.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви през седмицата, че е готов да поиска вот на доверие заради острите критики към него от съпартийци след скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което предизвика брожение в партията.

Делегатите по-скоро ще гласуват подкрепа за правителството „Орешарски“ и обявените от него спешни мерки.

„В сегашната кризисна обстановка не оставка на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическа отговорност. Вместо това е наложителна консолидация на усилията за успеха на действията за оздравяването на политическия живот и стабилизиране на страната“, се посочва в проекторешението на социалистите.

Още по темата
 БСП все пак оценява оказаната подкрепа за избора на председател на ДАНС като сериозна политическа грешка с тежки последици, както за партията, така и за обществото.

Ръководството на левицата е категорично, че трябва да има пълна подкрепа за действията на правителството.На тази задача следва да бъде подчинена и дейността на ПГ на Коалиция за България и на всеки един член на парламентарната група, се казва в документа.

В решението става ясно и че делегатите гласуват доверие на Изпълнителното бюро за мерки, които да осигурят стабилизиране на обстановката.

Делегатите са решили още в срок от един месец да се изготви нова организация за работа на ръководните органи на партията. Целта на това е решенията да се вземат колективно.На 20 юли 2013 година ще се проведе нов Национален съвет, на който ще са даде отчет за изпълнението на плана.

В решението не отсъстват и дежурните критики срещу ГЕРБ за тежкото наследство, което са оставили бившите управляващи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase