Снимка: архив, Булфото
fallback

ДПС не се чувства като партия, която е управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета Орешарски, настоя лидерът на партията Лютви Местан.

Според него това е много важна характеристика на партията му, "защото има опит да се нагнети усещане за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта", категоричен бе той.

"Това управление има смисъл да стои на власт, докато е полезно за българското общество", смята Местан и призова да се прави разграничение на протеста, когато е на политическа основа и когато има за основа политическо различие.

Oще по темата

"Днес те са срещу кабинета "Орешарски", утре те ще бъдат срещу новото българско правителство, когато и да се избере то", смята той.

"Всяко правителство ще управлява в условия на протести. Бих искал етно-религиозният мотив да стои настрани", заяви Местан пред БНТ.

"Направихме грешка със забавянето на областните управители и на заместник-министрите", отчете председателят на ДПС и призова премиерът да приключи този процес.

"Г-н премиер, назначете ги. Ако искате, съгласувайте пост фактум с мен назначенията си!", обърна се той към Орешарски.

Лютви Местан обясни още, че ДПС са се съгласили с кандидатурата на премиера за областен управител на Пловдив да бъде назначен Венцислав Каймаканов.

"Вероятно други хора са имали кандидат за областен управител, но сметките им са се оказали грешни заради кандидатурата, предложена от Орешарски", повтори той.

Лидерът на ДПС обясни, че е много важно да съзнаваме пред какво сме изправени и в Благоевград.

"Там за областен управител е назначен Муса Палев – един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце. Той е изключително коректен човек. Вчера имах среща с него. Той каза, г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Религиозното му различие ли?", попита Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Алекс

преди 10 години

До Гюро Михайлов.Абе бот такъв, промени си поне реда на копи пейст-а. Баси робота дето спами темите. Може ли да се плаща на *** като тебе които даже не могат да имитират собствена мисъл.

99

xari potar

преди 10 години

GOSIN MESTAN ,MAI MNOGO VZE NA SE PLEZI6 NAPOSLEDAYK I DA NAXALSTVA6.NE VIJDA6 LI,4E NARODA NE VI ISKA.DOLU SIAMSKITE BLIZNACI BSP I DPS.VYN TAQ MRYSNA PASMINA OT PARLAMENTA.PISNA NI OT VAS 4U LI GAD.

98

Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. Иначе дава акъл, първо сваля доверие, после ще работи с правителството Тая Плевня, що ня затворят и нея!? Те няма тях си да видят, правителство ще свалят!?

fallback