Прошко прошков. Снимка: Булфото, архив
fallback

Поредни протести през есента предрекоха от партията на Меглена Кунева  "Движение България на гражданите". Този път обаче те няма да са заради ЕРП-тата и доходите, а срещу политическия модел на партийно картелиране.

"Не може да не сме опозиция на правителството на Пламен Орешарски, защото то започва мандата си с ретроградни мерки. Първо, ще прави рестарт на АЕЦ „Белене“ - един безумен проект, при липса на икономическа обосновка и в условията на излишък на електроенергия и фалирали Енергиен системен оператор и НЕК. Второ, ще връща либералния режим за пушене, при това мярка, подкрепена за първи път в световната история от здравен министър. Това са противоречиви неща, които автентично изкарват хората на улицата", коментира Прошко Прошков от ръководството на партията.
 
Той видя три лъжи около новото правителство.

Първо, излъгани са левите избиратели, защото няма да се изпълнят обещаните леви мерки. Второ, излъгани са избирателите на "Атака", на които беше обещано, че "ако гласуваш за Волен Сидеров, ще се пребориш с Доган, но всъщност получаваш Доган". Третата лъжа, посочи Прошков, е внушението, че това правителство е експертно.

"Има експерти поотделно, но това е правителство на БСП и е важно чии интереси защитава", каза още той.

По думите на Прошков кабинетът няма да промени начина, по който действа властта - кадруването и омесването на политиката с администрацията.

Oще по темата
"Това се вижда в промените в Закона за МВР - местят се служби, за да се правят кадрови чистки", допълни той.

Петър Николов, също член на Националния съвет на "Движение България на гражданите", прогнозира, че есента протестите ще ескалират, защото огромна част от българите са непредставени, а това правителство е на лъжата и скритата коалиция.

На въпрос за Людмила Елкова, която беше секретар на партията, Петър Николов отговори, че миналата седмица тя е информирала ръководството на движението, че води разговори за участие в правителството. Според медийни публикации тя водела преговори да става зам.-министър на финансите. В отговор на това ръководството на ДБГ я е призовало веднага да напусне партията.

Към момента Елкова не е нито член на движението, нито негов секретар, каза още Николов и допълни, че за движението е недопустимо да се преминават политическите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Силвия Ганчева

преди 10 години

Сигурно ще се зададат, но определено Кунева от сега си връзва гащите и иска да ги яхне!! Каква наглост!

49

Nina_Lalovaa

преди 10 години

Очаквах Кунева да яхне зараждащото се недоволство от новия кабинет, който и без това виси на косъм, но чак толкова скоро и бързо да се активизират люспите й, не съм очаквала. Това е популистко и много долно. В същото време, има вече назначение зам - министри от Движението й в кабинета Орешарски? Каква игра играе отново, г-жо Пръмова?

48

dimityr_penev

преди 10 години

Кунева упорито се опитва да го играе опозиция на сегашната власт, само и само да бъде в светлината на прожекторите. В противен случай, всички ще забравят за нея и за нейната партия.

fallback