Пиа Хансен. Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейската комисия очаква още тази седмица информация по повод разследването за откритите бюлетини, свързани с възможни нередности около изборите в България. Това заяви на пресконференция говорителят на ЕК Пиа Хансен, цитирана от БТА.

Пиа Хансен добави, че засега комисията не може да даде оценка на изборите и на това дали са били прозрачни, тъй като отчитането на резултатите не е приключило. Важно е властите да разследват възможните нередности, все още резултатите не са окончателни, преброяването на гласовете не е приключило, добави тя. Дотогава не можем да се произнесем, трябва търпение, заяви говорителят.

Видяхме информациите за незаконно отпечатаните бюлетини, очакваме допълнителна информация тази седмица. Работа на българските власти е да установят фактите и да направят така, че всяка манипулация на изборите да бъде отчетена, допълни Хансен.

Oще по темата
Тя уточни, че ЕК няма наблюдатели на място, но има други наблюдатели, които ще докладват. Да изчакаме заключенията им, преди да оценим изборите. Важно е да се отбележи, че имаше изявления, че тези възможни нарушения ще бъдат разследвани и по тях ще бъдат взети мерки, посочи говорителят.

В отговор на въпрос дали ЕК ще приеме сигнал по повод действията на прокуратурата, свързани с изборите, Хансен заяви, че първо се очакват резултатите от воденото разследване, свързано с откритите в Костинброд бюлетини. Чакаме анализа и на наблюдателите, добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Дядо

преди 10 години

ДОЛНИ ИНДИВИДИ СА ТОВА БСП! ПЛЮЯТ ПО ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е С ТЯХ! КОЛКОТО И ДОБРОНАМЕРЕН ДА Е ТОЙ

11

Анонимен

преди 10 години

А бе НДК теб ще те накаже БСП , за такива като теб, СПИНОЗНИТЕ отварят Белене, ха да ти е честито

10

Пешо

преди 10 години

Няма никакви бюлетини в Костинброд .Вече ги унищожихме .Сложихме стари вестници, айде спокойно .А сега мирувайте ...., вожда да не вдигне кръвно .

fallback