Бойко Борисов гласува в Банкя. Снимка: Reuters

Случаят с печатницата в Костинброд е инсинуация. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува към 16.30 часа в 78 СОУ в кв. „Банкя”, във връзка със скандала с откритите 350 хил. бюлетини в печатница в Костинброд, собственост на общински съветник от ГЕРБ. Той обвини прокуратурата и службите, че не са провели професионално операцията.

Защо прокуратурата, като е засекла тези 350 хиляди бюлетини, не им сложи джипиеси и да ги проследи накъде се карат и кой ги поема и попълва. Днес можеха да направят една брилянтна операция, отсече лидерът на ГЕРБ.

Борисов даде акъл на прокуратурата и ДАНС как е трябвало да проведат операцията, за да бъде успешна.

„350 000 бюлетини, за които говорят, представляват палет, който няколко човека сами не могат да повдигнат. Тези палети са под непрекъснато видеонаблюдение и полицейска охрана. Допускаме вариант, че някоя партия решава да прави измама. Ние сме задържали тонове наркотици по този начин - минава един полицай, преобличат го, слага се джипиес на палета и днес, по някое време, тези палети трябва да отпътуват за някои градове и секции. Джипиесите показаха къде се движат. Там трябва някой да ги посрещне, да ги разтовари.

Още по темата
Там започват да прииждат хора - четири, пет, десет; после трябва да дойдат още хора, да попълват, да слагат пликове. След това да се слагат чували, да се карат към секции. И всичко това става  под зоркия поглед на прокуратурата. Вчера, тези хора, ако са били професионални, щяха да ги пуснат да излязат, да ги проследят“, описа какви трябвало да бъдат действията по време на акцията Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ цитира и позицията на служебния премиер Марин Райков, че по обществената поръчка в печатницата трябва да се съхраняват 10%.

Обвинявам тези, които по най-непрофесионалния начин, събуждайки подозрения в обществото, го направиха.
Обвинявам тези които в деня на размисъл си направиха истерична реклама, ядоса се той.

„Имаха брилянтна възможност да разкрият този заговор. Слагат джипиесчета и ги проследяват. Така, както правихме ние“, каза още Борисов. Той твърди, че намерените бюлетини били за БСП и ДПС.

Според него в попълването на тези 350 хил. бюлетини трябвало да участват поне 500 души и все някой щял да се издъни, ако били проследени палетите и след това от това как се попълват, щяло да стане ясно коя партия го е организирало, ако имало конспирация за фалшифициране на вота.

Протоколите, които са много по-важни, се печатат в печатница на Петър Кънев, кандидат за депутат от БСП. Там вие не ходите, каза още Бойко Борисов. 

Според него тези избори минали под тежките непрекъснати активни мероприятия срещу ГЕРБ. Вижте как са се обединили всички срещу нас, каза Борисов.

Бившият премиер заяви, че е гласувал за ред, сигурност, строителство и "срещу тези, които 20 години правиха безобразия в държавата. Не ме учудва, че социолозите дават, че сме първа политическа сила, защото сме направили най-много".

На въпрос, че ако отново ГЕРБ дойде на власт, хората отново плашат с протести, Борисов отсече: „Дадохме си оставката два месеца преди изборите. Нали това е демокрацията. Като има протести, ще съборят държавата. В следващите избори пък ние няма да бъдем съгласни“, добави той.  

Който спечели изборите, отсега да знае, че има моите поздравления. На тези, които спечелят, желая веднага да направят правителство. Хората да се хванат на работа, защото тази работа нас чака, никой друг, добави той.

На въпрос дали е разочарован от нещо, Борисов каза: Не вярвах, че ще се стигне до такива крайности, до такава мръсотия. Изпаднаха в истерия. От утре пак сме хора, пак сме същите. На власт, в опозиция, държавата е обща, на всички хора. Виждам истеризирани хора, всеки платил, да тичат, да крещят, анархия. Всяка партия може да направи същото. Така ли ще управляваме”, каза Борисов.

След като гласува, той беше посрещнат със скандирания „Бойко” от събралите се граждани и беше изпратен с възгласи „победа”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase